Monodráma és Stúdiószínházi Fesztivál a tatabányai színházban

A határon túli és a vidéki társulatok monodráma és stúdiószínházi darabjaiból válogatott előadásokat láthat a közönség szerdától a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház Most Feszt 2017 programsorozatában – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Most Feszt 2017 programjába ötvennél több nevezésből 10 előadást válogattak be. Az előző két évhez képest a fesztivál az eddigi négy nap helyett öt naposra bővült, továbbá két versenyen kívüli előadás is színesíti a seregszemle kínálatát. Ezek újszerű kezdeményezések, azonban nem fértek be a megadott műfaji keretekbe. Az előadásokat a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Színházi Társaság, a Magyar Teátrumi Társaság és a Színházi Kritikusok Céhe egy-egy delegált tagjából álló zsűri minősíti. Díjazzák a legjobb monodrámát, a legjobb stúdiószínházi előadást, továbbá a legjobb alakítást, valamint az összességében legjobbnak ítélt produkciót.

A fesztivál iránt jelentős a közönség érdeklődése, ezért a szervezők fontosnak érezték, hogy a nézők is kifejezhessék véleményüket. Az idei évben elsőként az összes előadást megtekintők közönségdíjat ítélhetnek oda egy darabnak. A hagyományoknak megfelelően a fesztivált kiegészítő koncert, kiállítás és gasztronómia program egészíti ki, továbbá a szervezők az előadások után közönségtalálkozón is várják a nézőket. A rendezvény részletes programja megtalálható a fesztivál weboldalán, a mostfeszt.hu címen.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?