Tata önkormányzata 146 millió forinttal támogatja a város ipari parkját

A tatai önkormányzat bruttó 146 millió forinttal támogatja a város ipari parkját működtető és fejlesztő vállalkozást – közölte az MTI-vel a polgármester. Michl József (Fidesz-KDNP) elmondta, az összeget a Barina Kft. az ipari park úthálózatának bővítésére, egy elektromos távvezeték kiváltására, valamint az ipari park központi vízelvezetőjének új nyomvonalra helyezéshez használja fel.

Fekete Gyula, a parkot üzemeltető társaság ügyvezetője az MTI-nek elmondta, az ipari park területe 130 hektár, amely közvetlenül az M1-es autópálya tatai csomópontja mellett található. Az önkormányzati támogatással megvalósuló beruházások lényegesen növelik a park közművel ellátott területét. A tatai ipari park vállalatai 2017-ben már ezernél több ember számára biztosítanak munkát. A legjelentősebb társaság a gépjármű karosszériaelemeket készítő német Gedia, az acélcsöveket és autóalkatrészeket gyártó szlovák Tomm-Ferr, valamint az autórugókat és stabilizátorokat előállító japán NHK Spring. A szlovák és a japán vállalat üzemeinek további bővítését tervezi.

A kecskeméti Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft. 2015 végén vásárolt négyhektáros területet. A telephelyen vágó és húsfeldolgozó üzemet valamint hűtőházat terveznek. Az ötmilliárd forintos beruházás megközelítőleg 350 embernek biztosít majd munkát. A korábban elvégzett és aláírt szerződéssel támogatott beruházásokkal a Barina Kft. folyamatosan képes előkészített telephelyet kínálni a beruházóknak néhány ezer négyzetmétertől a tízhektáros területig – ismertette Fekete Gyula.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?